13.01.15

Kandidaadi tööpäev!

Aeg on päevale joon alla tõmmata. Hommikupoolik möödus Kehras. Vestlesin inimestega mitmetel teemadel. Kuigi enamus inimestest olid eakad, jõudsime ikka ja jälle laste ja noortega seotud teemade juurde. Tänu vallale ja paberitehasele on noortel olemas head võimalused sportimiseks. Kehras on iseenesest mõnus elukeskkond ja toredad inimesed, kuid mõnikümmend kilomeetrit Tallinnast on praktikas võrdne saja-saja viiekümne kilomeetriga. Kehrast käib rong Tallinnasse päeva jooksul 19 korda. Samas, kui silmas pidada, et pool Anija valla elanikest elab metsade ja rabade vahel kokku 31 külas, siis pilt muutub. Kehra vajab riigi infopunkti, kus kaugemalt kandi inimene väikse kuluga saaks oma asjad aetud. See võib vabalt olla vallamajas asuv assistendiga e-portaal. Ei saa olla iseenesest mõistetav, et kõik riigi elanikud on tänaseks omandanud e-suhtlemisvõime riigiga.

Õhtupoolikul toimus SDE Harju- ja Raplamaa piirkonna kandidaatide tutvustamine ning oma seisukohtade selgitamine Keilas. Sellel kohtumisel tõin välja põhimured , millele olin kinnitust saanud ka päevasel kohtumisel Kehra elanikega - üldine toimetulek, lastetoetused. Küsimusi oli palju alates pensionitest ja hambaravihüvitistest kuni halduspoliitika, töövõimereformini välja. Küsimused olid asjalikud, meeleolu töine, kaks tundi läks lennates.

Juba homme võite minuga kohtuda Alavere Rahvamajas, kuhu mind on kutsutud traditsioonilisele eakate teehommikule kella 11.00. Tore, et vallal ja eakatel on indu selliseid kokkusaamisi korraldada. Eakate soovil räägime koos sotsiaaltöötajatega ID/passi taotlemisest, riigi- ja kohalike omavalitsuste toetuste võimalustest, taastusravist, hoolekandeasutuste võimalustest. Tähelepanelik lugeja märkab, et jällegi samad teemad. E-tiiger kipub maakohtades küll ringi liikuma, aga kohati üsna sihitult. Hea, et kord nelja aasta jooksul on valimised ja saab kodanikele seletada, mis nende võimalused ja õigused on. Kahju, et vahepealsel ajal see töö unarusse jääb.

Uute kohtumisteni! Ikka Inimeste heaks!
S.Mikser: "Evely tundub, et sul on see asi nüüd käpas! Inimeste eest oskad sa igal juhul seista!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Sinu arvamus on mulle oluline!